pensioner-couple-on-beach_d6b1f086dd88e99bade24bf5a3d287c4

Avsluta ett Timeshareavtal

Att avsluta ett avtal om timeshare är svårt av en anledning – bolagen vill inte missa underhållsavgifterna, så de flesta av dem låter dig inte avsluta ditt ägande.

Enkelt sagt vill de inte att du ska avsluta ditt kontrakt och de kommer att göra det så svårt som möjligt för dig att lämna din timeshareandel.

 

Livstidsklausulen

Detta betyder i huvudsak att du kommer att äga din timeshare för alltid och dina barn och deras barn kommer att vara ansvariga för avgifterna efter dig. Detta är en skrämmande tanke för många ägare, särskilt eftersom 80% av medlemmarna inte känner till sina ägarregler.

Det första steget är att ta reda på vilken typ av avtal du har och sök juridisk rådgivning om så behövs. Känn dig inte pressad till att göra några förhastade beslut innan du har kontollerat all fakta.

Kan jag ge upp min timeshareandel?

Mycket få företag låter dig göra det eftersom de kommer att förlora udnerhållsavgifter om de förlorar dig som medlem. Även om det här är ett alternativ med dit bolag, kom ihåg att eventuella finansiella investeringar som du någonsin har gjort under ditt ägande kommer att gå förlorade och du kan inte få ditt medlemskap tillbaka om du ändrar dig.

179709-300x202

Kan jag göra ett ekonomiskt krav?

Mycket få företag låter dig göra det eftersom de kommer att förlora underhållsavgifter om de förlorar dig som medlem. Även om det här är ett alternativ med ditt "bolag", kom ihåg att eventuella finansiella investeringar som du  har gjort under ditt ägande kommer att gå förlorad. Dessutom kommer du  inte att kunna återfå ditt medlemskap igen om du ändrar dig.

Finns det några kostnader för att avsluta ett timesharekontrakt?

Beroende på hur du agerar så kan det innefatta vissa kostnader. Ditt bolag kan ta betalt av dig för att överlämna eller överlåta ditt medlemskap. Företag tar betalt för avskrivningar av timeshare, vanligtvis en bestämd avgift, beroende på hur mycket arbete som är inblandat i den lagliga uppsägningen av ditt ägandeansvar.

Hur kan jag veta att mitt kontrakt är uppsagt?

När du har sagt upp din timesharesandel så får du besked från ditt timesharebolag där de anger att du inte längre äger någon timeshare hos dem och inte längre är ansvarig för några avgifter och kostnader.

Ring oss idag på: 01887 820143

För ärlig, oberoende rådgivning

Om oss

På The Claims Solution Group strävar vi efter att ge förstklassig rådgivning och laglig säkerhet till våra kunder. Vårt team av vänliga, motiverade proffs kommer alltid att ge dig råd efter bästa praxis på en rad juridiska och lagstadgade frågor.

Öppettider

Måndag   10am - 6pm

Tisdag   10am - 6pm

Onsdag   10am - 6pm

Torsdag   10am - 6pm

Fredag   10am - 6pm

Lördag   Stängt

Söndag   Stängt