1-x_c108317a7a43dd1d421dffa794aab386

Komma ur sitt timesharekontrakt

De flesta  timeshareägare har upptäckt att de flesta företag gör det svårt att bryta sina kontrakt.

Först och främst bör du alltid kolla med ditt bolag först för att se om de kan hjälpa till eller om det finns några specifika kriterier som bifogas, t.ex. överföringsavgifter och regler eller avbeställningsskydd. Om du känner dig lurad eller vilseledd kan man gå tillväga på olika sätt.

 

Dina alternativ

De flesta företag erbjuder inte en återförsäljningstjänst, men vissa kan rekommendera en godkänd lista på återförsäljningsföretag. Det är värt att notera att vissa företag låter dig lämna tillbaka ditt medlemskap medan andra kan kräva betalt för det, eller om ditt ägande är livslångt så kan du behöva juridisk hjälp från ett specialiserat företag såsom Claims Solution Group.

Stamp-Mockup

Återförsäljning

Du kan antingen sälja ditt ägande privat, till exempel i olika försäljningsforum för timeshare eller Ebay eller söka hjälp från återförsäljningsbolag för timeshare.

Var mycket försiktig med alla köpare eller organisationer och se till att du känner dig trygg med dina beslut. Kom ihåg att du fortfarande är ansvarig för ekonomiska och juridiska konsekvenser om återförsäljningsbolaget inte har uppfyllt sina löften.

Det här är ett område där vi rekommenderar extrem försiktighet.

Säga upp ditt medlemskap

Vissa företag tillåter dig att helt enkelt säga upp ditt medlemskap förutsatt att förvaltningsavgifterna är aktuella. Kontrollera om det finns några andra kostnader och läs igenom detaljerna, till exempel reglerna för oanvända poäng och veckor.

Du får inte pengarna tillbaka och får acceptera att det du har satsat är förlorat.

Juridisk hjälp

Om du äger din timeshare på livstid eller om du köpte den i Spanien efter 1999, så kommer du sannolikt att behöva juridisk hjälp eftersom kampen mot livstidskontraktet är en mycket specialiserad uppgift och du behöver all hjälp du kan få för att få rätt över företaget. Om du däremot köpte din  vecka/veckor efter 1999 så kan du vara berättigad till ersättning, eftersom den spanska högsta domstolen har deklarerat att dessa avtal är ogiltiga.

Ta reda på vilket alternativ som är bäst för dina omständigheter. Om du behöver råd kontakta det juridiska teamet på Claims Solution Group eller lämna oss dina uppgifter så kommer vi att kontakta dig.

Ring oss idag på: 01887 820143

För ärlig, oberoende rådgivning

Om oss

På The Claims Solution Group strävar vi efter att ge förstklassig rådgivning och laglig säkerhet till våra kunder. Vårt team av vänliga, motiverade proffs kommer alltid att ge dig råd efter bästa praxis på en rad juridiska och lagstadgade frågor.

Öppettider

Måndag   10am - 6pm

Tisdag   10am - 6pm

Onsdag   10am - 6pm

Torsdag   10am - 6pm

Fredag   10am - 6pm

Lördag   Stängt

Söndag   Stängt