2-x_931a167bbbe2cc32a6805bbe5a2dd159

Underhållsavgifter för timeshareägare

Många tidsdelningsägare står inför svåra beslut om underhållsavgifter. Om dina omständigheter har förändrats och du inte längre har råd med de ständigt ökande avgifterna, vad är alternativen? Att bara lämna kontraktet obetalt kan leda till finansiella skulder och juridiska konsekvenser, när allt som dessa ägare vill är ta sig ur sina tidsdelningavtal och inte tas in av mer försäljningssnack.

Om du befinner dig i en situation där din partner avlider, du har gått i pension eller avskedats så kan du kanske ha juridiska alternativ som kan leda till uppsägning av ditt kontrakt.

.

Vad täcker underhållsavgifterna?

På grund av uppdatering av hälso- och säkerhetsbestämmelser och turistlicensregler över Spanien och Kanarieöarna har många semesterorter och lägenhetsområden med Tidsdelningar uppgraderats, vilket resulterar i högre årliga underhållsavgifter.

Här är några exempel som täcks av underhållsavgifterna:

  • Personallöner kan utgöra upp till 40% av semesterställets utgifter (t.ex. receptionister, städare, trädgårdsmästare, säkerhet, kontorspersonal och förvaltning).
  • Räkningar för allmännyttiga tjänster såsom värme, vatten, el, TV, bredband och tvätt.
  • Försäkring och skatter.
  • Allmänt underhåll och renovering av boendet och gårdarna.

Tidsdelningens underhållskostnader ökade med mer än 12% förra året. Använd vår kalkylator för att få reda på hur det påverkar dig.

Vad händer om jag slutar betala Tidsdelningens underhållsavgifter?

Vi uppmanar alltid alla att söka juridisk rådgivning innan de slutar betala avgifterna, eftersom det kan leda till allvarliga finansiella och juridiska konsekvenser som kan påverka dig och ditt kreditbetyg. Det finns ingen lösning som passar alla eftersom varje företag har olika regler för att komma ur ett kontrakt och varje situation är unik. Trots tanken att lägga pengar (efter ett dåliga köp kanske inte låter så tilltalande) så är en erfaren advokat nästan alltid värd kostnaden eftersom det kan skydda dig mot obehagliga rättsliga konsekvenser. Beroende på ditt avtal och ägarskapstypen kan företaget komma att ha en laglig rätt att kräva dig på underhållsavgifter samt juridiska kostnader om du inte betalar.

Med eller utan urkund

Ett timeshareavtal med urkund är vanligtvis livslång, vilket innebär att du kommer att vara ansvarig för underhållsavgifter tills du avlider och dina barn kan lämnas med bördan att ta över kostnaderna. Även om de inte använder fastigheten så kan de fortfarande krävas på juridiska kostnader om de inte betalar avgifterna.

Ett timeshareavtal utan urkund är vanligtvis ett poängbaserat medlemskap och är lite mer flexibelt när det gäller att säga upp avtalet eftersom du inte fysiskt äger en tillgång och att du bara lämnar ett medlemskontrakt. Bolaget kan fortfarande fortsätta att kräva betalningar eller ersättning för förlorade inkomster och de obetalda avgifterna säljs vanligtvis till inkassobyråer som kan vara mycket ihärdiga och obehagliga.

Kom ihåg att det alltid finns risk för att ditt kreditbetyg påverkas. Om du befinner dig i denna situation, kontakta Claims Solution Group.

Ring oss idag på: 01887 820143

För ärlig, oberoende rådgivning

Om oss

På The Claims Solution Group strävar vi efter att ge förstklassig rådgivning och laglig säkerhet till våra kunder. Vårt team av vänliga, motiverade proffs kommer alltid att ge dig råd efter bästa praxis på en rad juridiska och lagstadgade frågor.

Öppettider

Måndag   10am - 6pm

Tisdag   10am - 6pm

Onsdag   10am - 6pm

Torsdag   10am - 6pm

Fredag   10am - 6pm

Lördag   Stängt

Söndag   Stängt